Program 11.-13. august 2022

Krølle Eriks Blues Band

Krølle Eriks Blues Band

Krølle Eriks Blues Band blev samlet i anledning af en turne´ til Polen i 1979. Den første besætning var med Bjørn Uglebjerg på trommer, Wili Jønsson på bas og Claus Bøhling på guitar. Efter hjemkomsten fik bandet så en fast ugedag i Jazzclub Vognporten i Huset i Magstræde. Her udviklede bandet sig, over de følgende par år, hvor der blev skiftet en del ud i besætningen. I 1982 indspillede bandet det legendariske album ” Live i Vognporten” der blev rost til skyerne, Torben Bille brugte betegnelsen INTERNATIONALT FORMAT, i sin anmeldelse i Politiken. Dette album bragte bandet helt op blandt de mest eftertragtede bluesbands i landet, og nu fulgte så nogle år med både TV og job på de store festivaler.

Et studiealbum Crossroads fulgte i 1984, men her var bandet så uheldig, at pladeselskabet gik konkurs, lige da Crossroads var udkommet. Dette medførte en del uoverensstemmelser, der til sidst endte med, at medlemmerne kort tid efter gik hver til sit. Det sidste job med denne udgave, var som opvarmning til Johnny Winter i Saga på Vesterbrogade i København. Hvor publikum i sidste nummer, stod op med tændte ligthere. En epoke var slut, og en lang pause fulgte. I denne pause, havde Krølle Erik en del soloprojekter. Bland andre albummet ” Ej Blot Til Blues” Hvor både Kim Larsen og Søren Kragh-Jacobsen leverede sange til.

Så her for et par år siden, Blev Erik tilbudt at afholde sin 50 års jubilæumskoncert i Amager Bio. I den anledning skulle samles en fast backing, til alle disse fantastiske musikere Erik havde spillet med. Hvad mere naturligt end at samle det gamle band, med så mange af de gamle som muligt? Peter Brander og Peter Klitgård på elguitar, var begge med på den legendariske Live I Vognporten LP. Bent Malinovsky bas, og Jørgen Lang mundharmonika fra Krølle Eriks Skiffleband. Peter Andersen ex Shu-Bi-Dua trommer, og Jan Overgaard piano. Med dette band i rykken, fik krølle Erik et brag af et jubilæum i Amager Bio, 30. okt. 2020. I denne anledning gik bandet atter i studiet, og udgav et par jubilæums singler og en EP med tilhørende video på YouTube.

Musikken er som altid, en god og swingende blanding af blues, jazz og rockabilly, meget svært at sidde stille til.

Spiller lørdag kl. 18.30 i Villy Poulsen Teltet